ROLADKI Z DORSZA NA OSTRO Z PIECZONYMI POMIDORAMI

0 (0 ocen)

  • 45 min

Dodatek chili, imbiru, galangalu, trawy cytrynowej i innych aromatycznych przypraw sprawia, że zyskuje niesamowity smak i aromat, ale również nakręca się przemiana materii.Pieczone pomidorki to taka kropka nad I, która świetnie komponuje się z całością.

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    ( 1 porcja )

    * filet z dorsza – 1 szt

    PRZYPRAWY:

    * limonka
    * korzeń galangalu
    * korzeń imbiru
    * trawa cytrynowa
    * sos sojowy
    * cukier trzcinowy
    * cebula dymka / zielona część
    * papryczka chili
    * sól , pieprz

    DODATKOWO:

    * pomidory koktajlowe
    * świeży ogórek , groszek zielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Ryba

Roladki z dorsza na ostro z pieczonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Oczyszczoną i osuszoną rybę skrapiamy odrobiną soku z limonki i sosu sojowego i nacieramy zmiażdżonym imbirem, korzeniem galangalu, trawą cytrynową, odrobiną cukru trzcinowego i pieprzem – odstawiamy na ok. 20 minut.

    Po zamarynowaniu układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy posiekaną papryczką chili oraz dymką.

    Obok układamy pomidorki koktajlowe i wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 30 minut.

    Podajemy gorące ze świeżym ogórkiem i zielonym groszkiem – w razie potrzeby doprawiamy do smaku!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Pomidorki koktajlowe Pomidor Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować