Roladki nadziane zieloną sałatą i feta

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Roladki drobiowe nadziewamy szpinakiem,brokułami i czym się tylko da,możemy również nadziać zieloną sałatą i serkiem feta,pyszny obiad gwarantowany!

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
    8-9 liści sałaty masłowej
    100 g słonego serka typu feta
    1/2 pęczka szczypioru
    czubrica zielona do smaku
    sól do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
    2 jajka
    mąka kukurydziana do panierowania
    1 szklanka bułki tartej
    1/2 szklanki ziarna sezamu
    olej do smażenia
    natka pietruszki i sałata do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki nadziane zieloną sałatą i feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadzienie 1. Filet z kurczaka myjemy dzielimy na 4 duże porcje rozbijamy lekko przez woreczek foliowy,oprószamy do smaku czubricą zieloną.
    Ser kroimy na kawałki sałatę myjemy i osuszamy.Szczypiorek siekamy.
    Na każdym filecie układamy po dwa duże liście sałaty i posypujemy serkiem oraz szczypiorem zawijamy roladki i panierujemy w mące kukurydzianej oraz rozkłóconym jajku z solą i pieprzem a na koniec w bułce wymieszanej z sezamem.
    Smażymy na wolnym ogniu na złocisty kolor z każdej strony.
    Podajemy z młodymi ziemniakami z koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sałata Sezam Szczypiorek

Notka redakcyjna

KH_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować