Roladki drobiowe nadziewamy szpinakiem,brokułami i czym się tylko da,możemy również nadziać zieloną sałatą i serkiem feta,pyszny obiad gwarantowany!
30 min
Składniki:
1 duża podwójna pierś z kurczaka
8-9 liści sałaty masłowej
100 g słonego serka typu feta
1/2 pęczka szczypioru
czubrica zielona do smaku
sól do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
2 jajka
mąka kukurydziana do panierowania
1 szklanka bułki tartej
1/2 szklanki ziarna sezamu
olej do smażenia
natka pietruszki i sałata do dekoracji
Roladki nadziane zieloną sałatą i feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka myjemy dzielimy na 4 duże porcje rozbijamy lekko przez woreczek foliowy,oprószamy do smaku czubricą zieloną.
Ser kroimy na kawałki sałatę myjemy i osuszamy.Szczypiorek siekamy.
Na każdym filecie układamy po dwa duże liście sałaty i posypujemy serkiem oraz szczypiorem zawijamy roladki i panierujemy w mące kukurydzianej oraz rozkłóconym jajku z solą i pieprzem a na koniec w bułce wymieszanej z sezamem.
Smażymy na wolnym ogniu na złocisty kolor z każdej strony.
Podajemy z młodymi ziemniakami z koperkiem.
Komentarze