Łosoś w cieście francuskim

4.5 (196 ocen)

  • Dla 4 osób

Dzisiejszą propozycją jest łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim.Idealnie sprawdza się jako przystawka :)Jeśli chcecie dodatkowe informację lub przepisy piszcie www.wlasnysmak.blogspot.com

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -400 gram filetu z łososia
    -1 ciasto francuskie
    -opakowanie szpinaku (Hortex)
    -serek śmietankowy do kanapek (Twój smak)
    -czosnek
    -oliwa
    -przyprawy :
    przyprawa uniwersalna, kebab, curry, kurkuma, pieprz, bazylia, papryka, przyprawa do ryb
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Dania główne

Łosoś w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szpinak 1. Łosoś:
    Nagrzewamy patelnie z odrobiną oliwy. Łososia przyprawiamy (każdej przyprawy do smaku) i obsmażamy (po 5 minut każdą stronę). Rybę ściągamy z patelni, odrywamy skórę i wkładamy na 12 minut do piekarnika nagrzanego na 175 stopni. Po ostudzeniu dzielimy go na 4 części.

    Szpinak:
    Na rozgrzaną patelnie wrzucamy szpinak. Po przysmażeniu dodajemy przyprawy (przyprawa uniwersalna, czosnek, pieprz, papryka, kebab, curry, bazylia) i serek, wszystko mieszamy i odstawiamy do ostudzenia.
  • Układanie 2. Układanie warstw nadzienia:
    Na blasze wykładamy ciasto francuskie, łyżką nakładamy szpinak zostawiając wolne brzegi. Następnie kładziemy łososia wysmarowanego resztką serka i wszystko przykrywamy pozostałym szpinakiem.
  • Rolada 3. Zawijanie:
    Brzegi nakładamy na siebie i taką roladę odwracamy na druga stronę (górę można posypać sezamem). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 175 stopni i pieczemy przez 15 minut aż ciasto podrośnie i się zrumieni.
  • Efekt końcowy 4. Efekt końcowy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Łosoś Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować