Kefty arabskie z pietruszką i fetą

0 (0 ocen)

Pyszna odmiana zwykłych kotletów mielonych...

Składniki:

  • 1/2 kg mielonej wołowiny,
    cebula,
    2 ząbki czosnku,
    łyżka jogurtu naturalnego,
    łyżka koncentratu pomidorowego,
    łyżeczka oregano,
    1/2 pęczka natki pietruszki,
    50g sera feta,
    sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Kefty arabskie z pietruszką i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Dodać do mięsa, dodać drobno posiekany czosnek, jogurt naturalny oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Dokładnie wyrobić masę. Pietruszkę dokładnie posiekać, dodać pokruszony ser feta, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Z masy mięsnej formować placuszki, nakładać po trosze farszu i zlepiać, formując podłużne kefty. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Można także upiec je na grillu lub zapiec w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Pietruszka Sery Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bliskowschodnia Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować