Serowe rogaliki drożdżowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Lekkie i puszyste fit rogaliki :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g mąki
    25 g drożdży
    100 ml mleka
    1 jajko
    1 serek wiejski lekki
    1/2 łyżki cukru
    1/2 szklanki erytrytolu lub innego słodzidła
    8 śliwek węgierek
    cynamon, 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Serowe rogaliki drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem i cukrem. Mąkę wsypać do miski, zrobić wgłębienie i wlać drożdże, kiedy wyrosną dodać jajko, słodzidło i serek wiejski. Wyrobić ciasto, wychodzi dość luźne. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Połówki śliwek podzielić na 4 kawałki, posypać cynamonem i maka ziemniaczaną. Ciasto podzielić na pół i rozwałkować. Każdy okrąg podzielić na 8 trójkątów i nałożyć po 4 kawałeczki śliwek. Zwinąć rogaliki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę 180 stopni, grzanie góra-dół i piec około 25 minut na złoty kolor. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować