• 30 min
  • Dla 4 osób

Włoskie pączusie z serka ricotta

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 250 g ricotty
    1/4 szklanki cukru
    2 jajka
    szczypta soli
    2 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    kilka kropel ekstraktu waniliowego
    1 szklanka przesianej mąki
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Pączki Risotto

Zeppole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbij do miski i utrzyj mikserem. Następnie dodaj wszystkie suche składniki. Wymieszaj.
    Następnie zwiększ obroty i dodaj ser, oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie połącz.
    Za pomocą łyżki kładź ciasto na dobrze rozgrzany olej i smaż pączki z obu stron na złoty kolor.
    Ja do nakładania ciasta używam łyżki do lodów, wtedy pączusie wychodzą piękne, okrągłe.
    Pączki posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować