Makaron z grzybami i mięsem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Makaron z grzybami i mięsem. Jesień to czas moich ulubionych potraw z grzybami, choć sama nie lubię ich zbierać - wolę je jeść :)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • pół paczki razowego makarou ramen
    1 szklanka wiejskiej śmietany
    świeże grzyby - 1 szklanka pokrojonych
    60 dag szynki z sarny pokrojonej w kostkę
    2 łyżki klarowanego masła
    cebula
    mały pęczek koperku
    pieprz syczuański
    sól
    musztarda truflowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ramen Dania z makaronem

Makaron z grzybami i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. na maśle podsmażam mięso, tak by było obsmażone ze wszystkich stron, następnie dodaję pokrojoną cebulę i grzyby, jak odparuje dodaję szklankę śmietany wymieszanej z łyżeczką musztardy truflowej, dodaję 2 wiązki (połowę opakowania) makaronu ramen, gotuję ok 5 min. dodaję posiekany koperek, pieprz syczuański i sól
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dziczyzna Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować