REKLAMA
Pyszna, rozgrzewająca i gęsta zupa pełna aromatów i smaków.
Mięciutkie mięso, aromatyczne grzyby i warzywa połączone w jednym daniu są świetną propozycja dla miłośników grzybów i klasycznej kuchni. W sezonie jesiennym warto przygotować go ze świeżych grzybów.
Pieczona kaczka z chrupiącą skórką jest pyszna.Ale jedząc ją w ten tradycyjny sposób, po raz kolejny stwierdziłam, że pora coś zmienić.Zamieniłam tę piękną kaczuszkę na ragu.Podana z makaronem i pangrattato czyli kruszonką z czerstwego chleba i chrupiącej skórki z kaczki zaprezentowana zostanie
Polenta to popularne danie na północy Włoch. Szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Przygotowuję się ją podobnie jak makarony z rozmaitymi sosami. Tym razem prezentuję ja w polskich barwach;) z klasycznym włoskim sosem ragù.
Dziczyzna mało popularna i dość droga jest, warto jednak od czasu do czasu zaszaleć i na rodzinny obiad przygotować coś innego. Ja proponuje aromatyczne ragu z dzika które w połączeniu ze słodkim puree z batatów tworzy prawdziwy raj dla podniebienia :)
Prawdziwe ragu alla bolognese. Przepis skomponowany po konsultacjach z włoskimi kucharzami oraz po lekturze włoskich źródeł odnoszących się do najpopularniejszych błędów.
Ragout z letnich warzyw oraz świeżych ziół z dodatkiem treściwych i wartościowych odżywczo składników - gotowanych jaj i prażonych ziaren słonecznika. Potrawa w sam raz na lekki, letni obiad.
Przepyszne, lekkie i dietetyczne danie obiadowe z sezonowymi szparagami oraz cukinią, jeśli potrawka kojarzy Wam się z bezsmakową papką ze szpitala, musicie jej spróbować. Ta propozycja na pewno wymarze to wspomnienie.
Ostatnio skomentowane
Drożdżówki z czereśniami,serem i kruszonką