Pyszne, rozpuszczające się w ustach kokosowe pralinki nadziane migdałkiem
20 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
300 g mleka w proszku,
200 g masła,
120 g cukru,
3/4 szklanki mleka,
2 białe czekolady,
200 g wiórków kokosowych + kilka łyżek do obtoczenia,
55-60 migdałów blanszowanych
1.Na małym ogniu zagotować masło, cukier i mleko.
Jak bedzie rozpuszczone dodać czekoladę połamaną na kostki i dalej gotować ciągle mieszając.
Gdy masa będzie jednolita dodać mleko w proszku i zblendować na gładko.
Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Masę schłodzić aż troszkę stężeje.
Następnie formować pralinki wielkości orzecha włoskiego do każdej wkładając migdał.
Obtoczyć je w kokosie i schłodzić w lodówce.
Komentarze