• 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, rozpuszczające się w ustach kokosowe pralinki nadziane migdałkiem

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mleka w proszku,
    200 g masła,
    120 g cukru,
    3/4 szklanki mleka,
    2 białe czekolady,
    200 g wiórków kokosowych + kilka łyżek do obtoczenia,
    55-60 migdałów blanszowanych
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na małym ogniu zagotować masło, cukier i mleko.
    Jak bedzie rozpuszczone dodać czekoladę połamaną na kostki i dalej gotować ciągle mieszając.
    Gdy masa będzie jednolita dodać mleko w proszku i zblendować na gładko.
    Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Masę schłodzić aż troszkę stężeje.
    Następnie formować pralinki wielkości orzecha włoskiego do każdej wkładając migdał.
    Obtoczyć je w kokosie i schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe Mleko w proszku Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować