Chrzanowe pulpeciki w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso wrzucamy do miski i dokładnie zagniatamy ze wszystkimi składnikami na pulpeciki z wyjątkiem mąki ziemniaczanej. Formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w mące i wrzucamy do gotującego się bulionu wymieszanego z passatą pomidorową. Gotujemy 20 minut.
2.W tym czasie cebulkę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię z roztopionym masłem, obsypujemy przyprawą uniwersalną i smażymy na rumiano 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po upływie 20 minut dodajemy do gotujących się pulpetów.
3.Dodajemy też sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, paprykę słodką i ostrą i cukier, dokładnie mieszamy.
4.Gotujemy jeszcze 10 minut. Po tym czasie sos w razie potrzeby doprawiamy jeszcze pieprzem. Smacznego!
Komentarze