Rollsy (roladki) z tortilli na trzy sposoby

4.47 (191 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Rollsy z tortilli smakują świetnie, są proste i szybkie w przygotowaniu a dodatkowo, świetnie prezentują się na stole. Taką tortillę z powodzeniem możecie zabrać na piknik, do pracy czy szkoły.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Rollsy z pstrągiem łososiowym i kremowym serkiem
    Składniki:
    1 tortilla (o średnicy 28 cm)
    100 g wędzonego pstrąga tęczowego łososiowego
    5 łyżek kremowego serka ze szczypiorkiem i cebulą
    1 garść mixu sałat z rukolą

    Rollsy z szynką i serem
    Składniki:
    1 tortilla (o średnicy 28 cm)
    5 plastrów wieprzowej lub drobiowej wędliny
    3 łyżki startego żółtego sera
    3 liście sałaty masłowej
    3 łyżki majonezu

    Rollsy z tuńczykiem i kukurydzą
    Składniki:
    1 tortilla (o średnicy 28 cm)
    3 łyżki majonezu
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    1/2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    2 łyżki kukurydzy z puszki
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    1 garść mixu sałat z rukolą
Wystaw ocenę:

4.47 (191 ocen)

Rollsy (roladki) z tortilli na trzy sposoby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rollsy z pstrągiem łososiowym i kremowym serkiem
    Tortillę posmarować majonezem, posypać startym serem, ułożyć szynkę oraz sałatę. Tortillę zwinąć ciasno w rulon. Pokroić na ok. 4 cm porcje, w każdą wbić wykałaczkę.
  • 2. Rollsy z szynką i serem
    Tortillę posmarować majonezem, posypać startym serem, ułożyć szynkę oraz sałatę. Tortillę zwinąć ciasno w rulon. Pokroić na ok. 4 cm porcje, w każdą wbić wykałaczkę.
  • 3. Rollsy z tuńczykiem i kukurydzą
    Tuńczyka odsączyć z zalewy. Tortillę posmarować majonezem i musztardą, posypać szczypiorkiem, dodać tuńczyka, kukurydzę oraz sałatę. Tortillę zwinąć ciasno w rulon. Pokroić na ok. 4 cm porcje, w każdą wbić wykałaczkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować