Rollsy z tortilli smakują świetnie, są proste i szybkie w przygotowaniu a dodatkowo, świetnie prezentują się na stole. Taką tortillę z powodzeniem możecie zabrać na piknik, do pracy czy szkoły.
10 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
Rollsy z pstrągiem łososiowym i kremowym serkiem
Składniki:
1 tortilla (o średnicy 28 cm)
100 g wędzonego pstrąga tęczowego łososiowego
5 łyżek kremowego serka ze szczypiorkiem i cebulą
1 garść mixu sałat z rukolą
Rollsy z szynką i serem
Składniki:
1 tortilla (o średnicy 28 cm)
5 plastrów wieprzowej lub drobiowej wędliny
3 łyżki startego żółtego sera
3 liście sałaty masłowej
3 łyżki majonezu
Rollsy z tuńczykiem i kukurydzą
Składniki:
1 tortilla (o średnicy 28 cm)
3 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
1/2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
2 łyżki kukurydzy z puszki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 garść mixu sałat z rukolą
Rollsy (roladki) z tortilli na trzy sposoby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rollsy z pstrągiem łososiowym i kremowym serkiem
Tortillę posmarować majonezem, posypać startym serem, ułożyć szynkę oraz sałatę. Tortillę zwinąć ciasno w rulon. Pokroić na ok. 4 cm porcje, w każdą wbić wykałaczkę.
2.Rollsy z szynką i serem
Tortillę posmarować majonezem, posypać startym serem, ułożyć szynkę oraz sałatę. Tortillę zwinąć ciasno w rulon. Pokroić na ok. 4 cm porcje, w każdą wbić wykałaczkę.
3.Rollsy z tuńczykiem i kukurydzą
Tuńczyka odsączyć z zalewy. Tortillę posmarować majonezem i musztardą, posypać szczypiorkiem, dodać tuńczyka, kukurydzę oraz sałatę. Tortillę zwinąć ciasno w rulon. Pokroić na ok. 4 cm porcje, w każdą wbić wykałaczkę.
Komentarze