Naleśniki z pstrągiem i serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Delikatna ryba i pikantny twaróg? Uwielbiam takie skrajności w potrawach. I wciąż poszukuję nowych, zaskakujących połączeń.

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● 20 dag mąki i 2 łyżki do obtoczenia ryby
    ● 200 ml wody gazowanej
    ● 100 ml mleka
    ● sól
    ● pieprz
    ● 1/2 pęczka koperku
    ● 30 dag filetów z pstrąga
    ● 20 dag twarogu
    ● 2 starte korzenie chrzanu
    ● 125 ml śmietany 18-proc.
    ● 2 łyżki oleju
    ● masło do smażenia
    ● sok z 1 cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z pstrągiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy i kroimy w niewielkie kawałki. Obtaczamy w mące, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Osączamy.
  • 2. Twaróg rozkruszamy i mieszamy z chrzanem, śmietaną i sokiem z cytryny.
  • 3. Mąkę przesiewamy. Koperek myjemy, osuszamy i siekamy. Jajka miksujemy z mlekiem i wodą. Stopniowo wsypujemy mąkę i koperek. Doprawiamy. Na roztopionym maśle smażymy naleśniki.
  • 4. Naleśniki smarujemy farszem serowym. Następnie nakładamy po porcji ryby. Zwijamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Pstrąg Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować