Ryż smażony z kimchi, cebulko-szczypiorkiem i jajem sadzonym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Prostota, która zaskakuje. Mogłabym to jeść codziennie. Feria barw i smaków. Polecam!

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - olej słonecznikowy/rzepakowy (jakiś do smażenia): 2 łyżki
    - ryż brązowy lub biały (ugotowany wcześniej): 200 gramów
    - kimchi: 1 szklanka
    - szczypiorem z białą częśćią (mini cebulka): 1 pęczek
    - jaja sadzone: 4 sztuki
    - kimchi jako surówka/dodatek: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kimchi Dania główne

Ryż smażony z kimchi, cebulko-szczypiorkiem i jajem sadzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kimchi 1. Kilka dni wcześniej (myślę, że najlepsze kimchi to takie 3-5 dniowe, ale przechowuje się w lodówce bardzo długo) robię kimchi (kiszona kapusta pekińska) z tego przepisu http://www.youtube.com/watch?v=IeBR91ypxk4, ale dodaję mnie ostrej papryki i pomijam ostrygi. Ostrość trzeba dopasować sobie do swoich preferencji.
  • 2. Na patelni lub w garnku rozgrzać olej i smażyć na nim kimchi aż do delikatnego zeszklenia (10-15 minut), grubiej pokrojona kapusta potrzebować będzie trochę więcej czasu. Dodać ryż i przesmażyć z ryżem. Podawać z pokrojonym szczypiorkiem i jajami sadzonymi, a do tego odrobinę kimchi na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ryż Szczypiorek Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować