Sos do spaghetti z papryki

4.46 (177 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Idealnie nadaje się do makaronów, a także do ryżu.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kg papryki
    1 szklanka oleju
    1-2 szklanki cukru
    1 łyżeczka chilli
    2 łyżki soli
    3 główki czosnku
    3 słoiczki koncentratu pomidorowego
    1 szklanka octu
    3 liście laurowe
    1 torebka bazylii
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.46 (177 ocen)

Sos do spaghetti z papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda nasienne. Następnie mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
  • 2. Zmielona paprykę, olej, cukier, chilli i sól doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 minut.
  • 3. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentraty, ocet, liście laurowe, bazylię i doprawiamy do smaku pieprzem. Gotujemy 10 minut.
  • 4. Gorący sos przelewamy do słoików.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować