Marynowane Cebulki

4.51 (173 ocen)

  • 30 min

Idealny dodatek do sałatek, śledzi oraz jako samodzielna przekąska.Co roku je robię mam ich mnuswtwo.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg drobnych cebulek

    Zalewa:
    1 szklanka octu 10%
    5 szklanek wody
    2 łyżki cukru
    1 łyżka soli
    4 liście laurowe
    6 ziarenek ziela angielskiego
    1 op. gorczycy
Wystaw ocenę:

4.51 (173 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Cebulki marynowane

Marynowane cebulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulki obieramy i dokładnie myjemy. Gotujemy zalewę. Słoiki myjemy. Na dno słoika wrzucamy kilka ziaren gorczycy wrzucamy cebulki na wierzch znowu dajemy gorczyce kilka ziaren ( pamiętając by zostawić 2 cm wolnego miejsca na nakrętki ). Zalewamy ciepłą zalewą, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Gorczyca Ocet Sól Liść laurowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować