rolada z karpia z dwójką w tle

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Trudny

smaczna przekąska na zimno

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Trudny

Składniki:

  • duży karp około 2 kg lub więcej
    2 plastry chałki
    2 białka
    2 cebule
    2 łyżki masła
    2 łyżki rodzynek
    mleko do namoczenia chałki
    sól
    2 listki laurowe
    kilka ziaren ziela angielskiego
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przekąski

Rolada z karpia z dwójką w tle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. zdejmujemy z karpia filety ze skórą, warstwa mięsa około 1 cm. Lekko solimy.zszywamy tworząc worek.obieramy resztę mięsa, cebulę siekamy i złocimy na maśle, chałkę moczymy chwilę w mleku, odciskamy. Rodzynki moczymy w wodzie i również odciskamy. Mięso, cebulę i chałkę mielimy w maszynce. Dodajemy ubite na pianę białka, sól, pieprz i rodzynki, wyrabiamy masę. Farsz nakładamy do zszytej ryby, zaszywamy koniec. Owijamy w bawełnianą ściereczkę. Zawijamy jak cukierek i zawiązujemy na końcach. Wkładamy do osolonej wody z dodatkiem soli, liścia laurowego i ziela angielskiego. Gotujemy około 40 minut na małym gazie. Studzimy w ściereczce.

Porady

z mięsa na farsz które nam zostanie możemy wykonać pulpety i podać je z dowolnym sosem, np koperkowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować