REKLAMA
Paszteciki ze smażoną na maśle białą kapustą, suszonymi borowikami, cząbrem i majerankiem, smakują wyjątkowo nie tylko podczas wigilijnej kolacji. Śmietankowo - maślany smak ciasta idealnie pasuje do lekko pikantnego, aromatycznego farszu.
Dzisiaj polecam bardzo smaczną polędwicę ze schabu. Przepisów na taką polędwice jest ogrom ja podaję przepis na moją. Polędwica dojrzewająca przez 4 dni. Przepis bardzo prosty a polędwica bardzo smaczna, delikatna, miękka i krucha.
Ostatnio wpadłam w szał i robię tylko swoje wyroby mięsne, zakupiłam maszynkę masarską jelita i działam w kuchni. Kiełbasa wyszła najlepsza jaką kiedykolwiek jedliśmy nie za sucha ale też nie za tłusta, taka idealna nada się na kanapkę, na gorąco, na grilla. Bardzo przepyszna, zwarta co widać na zdjęciach, polecam serdecznie.
Pyszny soczysty filet z indyka, marynowany w jogurcie naturalnym, z mnóstwem ziół, w postaci siekanego kotleta. Kotlet podany na zielonej sałacie, z ulubionymi dodatkami i dobrym sosem na zimno, z pewnością będzie smakować nawet najmłodszym domownikom.
Dobrej jakości składniki to podstawa tego dania. W piekarni kupiłam kilka podłużnych bułek z ziarnami : czarnym sezamem, złotym siemieniem lnianym, makiem . Kiełbaski wieprzowe z maleńkiej masarni, domowy sos boloński, trochę parmezanu,kilka domowych pikli i zielenina - brzmi pracochłonnie, ale warto. To pyszna i bardzo mięsna wariacja hot doga.
Pyszne wiosenne ciasto z nietypowym składnikiem
Myślę,że skorzystacie z mojego przepisu na pyszne paluchy drożdżowe!Są idealne jako przekąska na spotkania ze znajomymi;-)
Chrupkie pieczywo świetnie się sprawdzi jako zamiennik tradycyjnego chleba, ale też jako dodatek do zup typu krem, czy też jako zdrowa przekąska do chrupania.
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna