Utopenec- marynowane serdelki

4.5 (152 ocen)

  • 15 min

Kilka razy jadłam takie marynowane serdelki bardzo popularne w kuchni czeskiej jako przystawka do piwa .Raz były kupne , drugi raz ktoś zrobił. Teraz ja się zmobilizowałam . Kuchnia czeska.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki :
    20 małych serdelków
    2/3 szklanki octu
    2 szklanki wody
    ½ łyżeczka soli
    ½ łyżeczki cukru
    ½ łyżeczki mielonej papryki
    8 ziaren ziela angielskiego
    4 liście laurowe
    łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego
    2 ząbki czosnku
    1 czerwona papryka
    3 korniszony
    1 duża cebula
    ½ średniej marchewki
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Ser

Utopenec- marynowane serdelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serdelko obrać z osłonek. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paseczki, korniszony i marchewkę w plasterki .Ułożyć wszystko w wymieszane w szklanym pojemniku. Zagotować zalewę z wody, octu, soli, ziela angielskiego , liści laurowych , pieprzu , czosnku , papryki mielonej , cukru .Przestudzić zalewę i zalać serdelki .Przykryć pojemnik i zostawić w lodówce na 3 dni.

Porady

Wyjmować z zalewy i podawać razem z odsączonymi z zalewy warzywami .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Czeska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować