Zupa ogórkowa z ziemniakami

5 (189 ocen)

  • 30 min

Szybka i pyszna zupa ogórkowa z ziemniakami. Do jej przyrządzenia można użyć bulionu ugotowanego np. na kościach od schabu.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 l bulionu mięsnego
    1 szklanka wody z kiszonych ogórków
    300 g ogórków kiszonych
    1 marchewka
    100 ml śmietany 30 %
    2 łyżki posiekanego koperku
    5-6 dużych ziemniaków
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zupa ogórkowa z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujmy w osolonym wrzątku do miękkości i odcedzamy.
    Ogórki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Bulion zagotowujemy. Dolewamy wodę z ogórków, dodajemy ogórki i marchewkę i gotujemy ok. 20 minut. Następnie dodajemy zahartowaną śmietanę, wrzucamy ziemniaki, koperek i doprawiamy do smaku. Całość zagotowujemy. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować