Miłosne naleśniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE:
W BLENDERZE MIKSUJĘ WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA GŁADKĄ MASĘ (KONSYSTENCJA GĘSTEJ ŚMIETANY).
ROZGRZEWAM PATELNIĘ I NA ŚREDNIM OGNIU SMAŻĘ PANCAKES.
PRZYGOTOWUJEMY NADZIENIE: UCIERAMY ŻÓŁTKA Z 3 ŁYŻKAMI CUKRU PUDRU NA PUSZYSTY KREM. DODAĆ SER I DROBNO POKROJONE LISTKI MIĘTY - CAŁOŚĆ MIKSUJEMY.
BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ MASĘ DODAJĄC POZOSTAŁĄ 1 ŁYŻKĘ CUKRU PUDRU. PO UBICIU POŁĄCZYĆ Z MASĄ Z ŻÓŁTEK I SERA.
WŁOŻYĆ DO LODÓWKI DO CZASU, AŻ BĘDZIEMY SMAROWAĆ NALEŚNIKI.
SOS: W MAŁYM RONDELKU ZAGOTOWUJEMY 250 ML ŚMIETANKI, ZDEJMUJEMY Z OGNIA I DODAJEMY KAWAŁKI CZEKOLADY. ODSTAWIAMY NA 5 MINUT, NASTĘPNIE DODAJEMY CUKIER I MASŁO.
WYMIESZAĆ NA GŁADKI SOS.
DODAĆ CYNAMON.
NALEŚNIKI PODGRZAĆ POSMAROWAĆ MASĄ SEROWĄ, POSYPAĆ KAKAO PRZEZ SITKO.
POLAĆ GORĄCYM SOSEM.
OZDOBIĆ MIĘTĄ.
Komentarze