Truskawkowo-twarożkowy tort naleśnikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:Mleko przelewamy do miski. Dodajemy do niego pozostałe składniki ciasta i dokładnie miksujemy. Gotowe ciasto wylewamy porcjami na rozgrzany olej i smażymy naleśniki z obu stron do zrumienienia.
Truskawki myjemy i osuszamy. Ser przekładamy do malaksera lub pojemnika w którym będziemy go miksować. Dokładamy do niego żółtka oraz cukier waniliowy. Dokładnie miksujemy całość.
Jeśli ser jest twardy można dodać odrobinę mleka. Pozostały mus pozostawiamy, będzie on potrzebny do podania tortu. Ja zmieszałam go z truskawkami na jednolitą masę.
Ser ponownie miksujemy, ewentualnie dosładzamy do smaku.
Usmażone naleśniki przekładamy przygotowanym serem. Pomiędzy każdą warstwę naleśników dajemy po kilka świeżych truskawek.
Gotowy tort dekorujemy świeżymi poziomkami.
Komentarze