Grzanki z duszoną kiełbasą

0 (0 ocen)

Grzanki niby zupełnie zwyczajne, ale z zaskakującą potrawką z nietuzinkowym połączeniem smakowym. Polecam!

Składniki:

  • 3 – 4 bułki (np. grahamki)

    1 dobrej jakości kiełbasa – np. szlachecka (320 g)
    500 g białej cebuli
    3 łyżki powideł śliwkowych
    3 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżka jasnego sosu sojowego
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    ½ łyżeczki cynamonu mielonego
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Grzanki z duszoną kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzanki z duszoną kiełbasą 1. Bułki przekroić na pół, a następnie upiec rumiane grzanki na suchej patelni.
    W garnku rozgrzać olej, dodać obraną i posiekaną cebulę, tymianek, paprykę, cynamon i szczyptę pieprzu. Smażyć 5 min, mieszając. Następnie dołożyć kiełbasę pokrojoną w kostkę i smażyć 10 min, często mieszając.
  • Grzanki z duszoną kiełbasą 2. Po tym czasie dodać powidła oraz sos sojowy. Wymieszać i całość dusić 2 – 3 min. Potrawkę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać na grzankach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować