Szynka w powidłach śliwkowych

3 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ta smakowita potrawa , była zaskoczeniem dla wielu osób, które jadły u nas obiad, bądź kolacje. Ciekawy smak i kuszący aromat.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg. szynki surowej
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    3 łyżki przyprawy do mięs
    2 łyżki oleju
    2 listki laurowe
    300 ml. powideł śliwkowych
    Dodatkowo:
    naczynie do zapiekania
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Szynka w powidłach śliwkowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Szynkę myję, osuszam, kroję na plastry, polewam olejem, posypuję przyprawą do mięs i pokrojoną cebulą i czosnkiem. Odstawiam na noc do lodówki.
  • jk 2. Szynkę polewam powidłami śliwkowymi, mieszam. Piekę nakrytą 1,5 godziny w temp. 180 stopni.

Porady

Często tak przygotowaną szynkę podaję z kaszą kuskus.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Powidła śliwkowe Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować