Wegetariańska pita z halloumi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser halloumi pokrój w 0,5 cm grubości plastry. Paprykę i awokado pokrój w słupki. Ogórka wyszoruj i pokrój w plastry. Sałatę umyj i osusz, porozdzielaj liście. Pieczarki pokrój w plastry.
2. Na sos jogurtowy wymieszaj wszystkie składniki.
3. Patelnię grillową posmaruj cienko olejem i dobrze rozgrzej. Placki pita grilluj z każdej strony po 1-2 minuty. Odłóż i przykryj folią aluminiową by były ciepłe. Na tej samej patelni usmaż ser, też każda ze stron po ok. 1-2 minuty. Pieczarki również krótko zgriluj. Posyp solą i pieprzem.
4. Placki pita posmaruj wewnątrz sosem jogurtowym, nadziej sałata, serem i warzywami.
Komentarze