Kruszonka z czerwoną porzeczką i bezą

4.78 (46 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealne ciasto do kawy.Warstwa kwaskowatych owoców świetnie się komponuje ze słodką bezą.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kruszonka:
    3 szklanki maki pszennej
    3/4 szklanki cukru
    4 żółtka
    250 g masła
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Beza:
    4 białka
    pół szklanki cukru
    opakowanie budyniu waniliowego
    Dodatkowo:
    około 400 g czerwonych porzeczek
Wystaw ocenę:

4.78 (46 ocen)

Kruszonka z czerwoną porzeczką i bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na kruszonkę wrzucić do miski wyrobić na sypka kruszonkę.3/4 kruszonki wysypać na dno tortownicy, wyłożonej pergaminem,a resztę wsadzić do zamrażarki.Na kruszonce wysypać umyte i obrane porzeczki.
    Białka ubić na sztywna masę z dodatkiem soli i cukru. Do ubitej piany dodać opakowanie budyniu,a następnie dobrze wymieszać mikserem.Tak ubita piane wyłożyć na porzeczkach. Resztę kruszonki zetrzeć na tarce i posypać na białka.Piec 50 minut w 180 stopniach.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować