Pomidory w zalewie korniszonowej

5 (168 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Nigdy nie wylewam zalewy po korniszonach
tylko używam jej do marynowania pomidorów, cebuli

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 słoik 0,5 litrowy zalewy, która została po korniszonach
    pomidory 1-2 szt
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Surówki Korniszony

Pomidory w zalewie korniszonowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory przekroić na pół i włożyć do zalewy po korniszonach.
    Zamknąć słoik i na dobę wstawić do lodówki na 1-2 doby
    i można spożywać.
    Uwagi:
    Nie ma potrzeby robić dużych ilości, bowiem najsmaczniejsze są 1-2 dniowe. lepiej przygotować je częściej i w mniejszych ilościach.
    Tak przygotowane pomidory są idealne do smażonego mięsa
    a cebula do sałatek.
    Podobnie możemy przygotować płaty śledziowe z beczki, smakują wybornie, a do tego robią się śnieżnobiałe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Pomidory w puszce Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować