Letnia sałatka ze szparagami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatką do zrobienia w 10 minut. Zdrowo, lekko i kolorowo. Sezonowe warzywa i owoce królują. Rzodkiewka z ogródka najlepsza bo mega ostra.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g mix sałaty i szpinaku

    1/2 pęczka białych szparagów

    7 truskawek

    10 oliwek zielonych

    7 rzodkiewek

    100 g łososia wędzonego

    10 pomidorków koktajlowych

    bazylia świeża

    sos vinaigrette

    100 g kulek mozzarelli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Letnia sałatka ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę i szpinak umyty układam na talerzu. Dodaję łososia wędzonego, pokrojone pomidorki, rzodkiewkę, truskawki. Szparagi obieram, kroję na kawałki. Gotuję w osolonej wodzie ze szczyptą soli i cukru około 5 minut. Szparagi wykładam z wody i studzę. Dodaję do sałatki. Układam oliwki, ser mozzarelle, listki bazylii. Sałatkę polewam sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować