Blok Czekoladowy z bakaliami na bogato

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jest wyśmienity i lekko miękki. Wspomnieniami sięga do lat dzieciństwa :)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kostka margaryny Kasia
    pół szklanki wody
    szklanka cukru
    3 łyżki kakao
    0,5 kg pełnotłustego mleka w proszku
    2 paczki herbatników
    kilka biszkopcików
    kilka pianek jo-jo
    bakalie:
    morele
    rodzynki
    żurawina
    ryż preparowany
    cukierki z galaretką (uwielbiam)
    i co tylko macie jeszcze.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Blok czekoladowy z bakaliami na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bakalie i ciasteczka 1. Różne bakalie i ciasteczka kroimy na mniejsze kawałki lub pozostawiamy w całości.
  • Mleko w proszku 2. mleko w proszku.
  • blok czekoladowy 3. Wodę z cukrem i margaryną rozpuścić w garnuszku.
    Jak się rozpuści dodać kakao i mieszać aż się połączy.
    Następnie wsypać mleko w proszku i wymieszać, żeby nie było grudek. Lekko przestudzić.
  • Mieszamy wszystkie składniki 4. Następnie dodajemy połamane herbatniki ,pianki, bakalie itp. mieszamy.
  • BLOK CZEKOLADOWY 5. Blachę keksówkę wyłożyć folią spożywczą lub aluminiową i wyłóż masę, dociskając zwilżonymi dłońmi.
    Wstawić do lodówki, aby masa zastygła.
  • Blok czekoladowy 6. Po schłodzeniu wyjmujemy z formy i odwijamy z folii.
  • Blok czekoladowy 7. Kroimy w plastry.

Porady

Zawsze robię ten przysmak jak mi zostaje dużo bakalii i pokruszonych ciastek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować