Marchewkowe taco

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

"Taco" zrobione z tartej marchewki i żółtego sera z wtopionym liściem rukoli. Można je nadziewać na wiele sposobów, u mnie wersja bezmięsna, z pomidorem, awokado, rzodkiewką, czerwoną cebulą, rukolą i kremowym serkiem.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • porcja na 4 "taco":
    100 g obranej marchewki
    50 g żółtego sera Edamski

    nadzienie:
    rukola
    pomidor
    awokado
    czerwona cebula
    3 rzodkiewki
    ew. mała ostra papryczka
    1 opakowanie serka kremowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tacos Przystawki Ser

Marchewkowe taco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marchewkowe taco 1. Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Nałożyć na gazę, mocno odcisnąć z soku. Ser żółty również zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ser i marchewkę wyłożyć do miski, dobrze wymieszać widelcem. Podzielić na 4 równe części.
    Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. W dużych odstępach ułożyć 4 liście rukoli, na nie wyłożyć porcje marchewki z serem. Uformować na bardzo cienkie placki w kształcie koła o średnicy ok. 10 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C, piec ok. 10 minut.
    Drewnianą łyżkę ułożyć na 2 szklankach ustawionych od siebie w dość dużej odległości. Wyjęte prosto z piekarnika, mocno gorące taco zagiąć na pół, ułożyć na rączce łyżki do ostygnięcia.
    Marchewkowe taco nadziewać pokrojonymi warzywami, posmarować serkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować