Polędwiczki z dorsza duszone z warzywami

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne i lekkie danie polecam szczególnie dla osób którzy dbają o zdrowie. Kolorowe warzywa dopełniają całości.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg polędwiczek z dorsza
    przyprawa do ryb
    cukinia mała
    papryka czerwona
    papryka zielona
    papryka żółta
    średni brokuł
    4 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Polędwiczki z dorsza duszone z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić i oprószyć przyprawą do ryb. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plastry cukinii oraz pokrojoną kolorową paprykę. Ułożyć kawałki ryb i polać oliwą z oliwek. Danie wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na ok 25 minut.
  • 2. Gdy danie się piecze, brokuła umyć i pokroić na różyczki. Zalać wodą, osolić i gotować 10 minut, po tym czasie odcedzić. Rybę podawać z warzywami.

Porady

Do ryby można dodać ziemniaki oraz pieczarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować