Koreańska dalgona coffee

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przygotowałam dzisiaj koreańską kawę dalgonę. Przepis znalazłam na kanale Wioli Błazuckiej: "Pierogi z kimchi". Kawa jest prosta w wykonaniu, pyszna, orzeźwiająca, doskonała na upalne dni. Postanowiłam poszukać także wersji dla dzieci i znalazłam wersję z kawą inką. Wszystkim nam smakowała i na stałe zagościła w naszym domu. Gorąco zachęcam do wypróbowania :-).

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    2 łyżeczki drobnego cukru
    3 łyżeczki gorącej wody
    200 ml mleka
    6 -8 kostek lodu

    Składniki - wersja dla dzieci:

    2 łyżeczki kawy zbożowej np. inka
    2 łyżeczki drobnego cukru
    2 łyżeczki gorącej wody
    200 ml zimnego lub ciepłego mleka
    kostki lodu (w wersji ciepłej pominąć)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kawa mrożona

Koreańska dalgona coffee - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Koreańska Dalgona Coffee 1. Przygotować miskę. Do miski wrzucić kawę rozpuszczalną i cukier. Dodać gorącą wodę. Wszystko zmiksować, aż powstanie puszysta masa. Do szklanki wsypać kostki lodu i zalać je zimnym mlekiem. Na wierzch wyłożyć kawową pianę. Kawę wymieszać i podawać.
  • 2. Wersja dla dzieci: postępować jak wyżej tylko kawę rozpuszczalną zastąpić kawą zbożową np. inką. W wersji na ciepło podgrzać mleko, wlać do szklanki, na wierzch wyłożyć kawową pianę, wymieszać i podawać.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa rozpuszczalna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować