Rolada szwarcwaldzka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników przygotować biszkopt i upiec go na dużej, płaskiej blaszce (45x30) wyłożonej pergaminem. Piec w temperaturze 180-200 stopni, maksymalnie 15 minut, po wyjęciu z piekarnika, ciepłego biszkopta przykryć ściereczką i zrolować razem z nią.
2.Gdy biszkopt wystygnie, rozwinąć go i zerwać papier. Wiśniówkę wymieszać z taką samą ilością wody i nasączyć biszkopta, a następnie rozsmarować na nim konfitury.
3.Ser zmiksować na puszystą masę razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać ubitą na sztywno śmietanę kremówkę. Na końcu dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej i przestudzoną żelatynę. Tak przygotowaną masę rozsmarować na konfiturach (kilka łyżek masy pozostawić do dekoracji).
Komentarze