Łosoś oraz sos parmezanowo szpinakowy zawinięty w ciasto francuskie bezglutenowe.
15 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
Łosoś, parmezan, szpinak mrożony, śmietanka 18%, ciasto francuskie bezglutenowe (może być też zwykle tylko wtedy jest już z glutenem :) ), sól i pieprz.
Bezglutenowy łosoś w kubraczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia przypraw solą i pieprzem, potem upiecz go w folii aluminiowej. Gdy łosoś się piecze zrobimy sos. Szpinak rozmrozić i wrzucić na patelnie, parmezan zetrzeć na tarce i dodać do szpinaku łącznie ze śmietanką. Następnie przełożyć wszystko do miseczki. Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce. Na ciasto smarujemy nasz sos. Na sos kładziemy łososia i zawijamy. Następnie pieczemy w piekarniku przez ok 20-25 minut w rozgrzanym piekarniku. Pamiętajcie by blaszke najpierw nasmarować :)
Komentarze