Warzywna zupka z królikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Króliczą łapkę zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, zbieramy szumowiny. Dodajemy lubczyk, ziele i liść. Gotujemy do miękkości mięsa.
W osobnym garnuszku gotujemy obraną marchewkę i pietruszkę.
Ugotowane mięso wyjmujemy z wywaru i studzimy wywar na razie wylewamy). Obieramy mięso z kości i bardzo drobno mielimy. Ja użyłam blendera, aby mięso było bardzo dokładnie rozdrobnione. Uzyskaną porcję mięsa dzielimy na małe kulki i umieszczamy w sylikonowych pojemnikach na kostki lodu. w taki sposób będziemy mogli zamrozić mięso, ponieważ Nasza Pociecha nie zje całej porcji na raz, a w taki sposób będziemy mogli mięso wykorzystać na następny obiadek.
Ugotowanych warzyw nie odcedzamy zostawiamy wodę, która została nam z gotowania. Do warzyw dodajemy kulkę mięsa i wszystko razem blendujemy. Do tak przygotowanej zupki zaraz przed podaniem dodajemy kilka kropel oliwy z oliwek.
Komentarze