Warzywna zupka z królikiem

4.49 (169 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pierwsza zupka mięsna Naszej małej pociechy. Kiedy dziecko kończy odpowiednią liczbę tygodni pora na coś innego niż mleko...

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 tylna nóżka królika
    szczypta suszonego lubczyku
    3 ziarenka ziela angielskiego
    1 listek laurowy
    1 marchewka
    1 pietruszka
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bezy

Warzywna zupka z królikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Króliczą łapkę zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, zbieramy szumowiny. Dodajemy lubczyk, ziele i liść. Gotujemy do miękkości mięsa.

    W osobnym garnuszku gotujemy obraną marchewkę i pietruszkę.

    Ugotowane mięso wyjmujemy z wywaru i studzimy wywar na razie wylewamy). Obieramy mięso z kości i bardzo drobno mielimy. Ja użyłam blendera, aby mięso było bardzo dokładnie rozdrobnione. Uzyskaną porcję mięsa dzielimy na małe kulki i umieszczamy w sylikonowych pojemnikach na kostki lodu. w taki sposób będziemy mogli zamrozić mięso, ponieważ Nasza Pociecha nie zje całej porcji na raz, a w taki sposób będziemy mogli mięso wykorzystać na następny obiadek.

    Ugotowanych warzyw nie odcedzamy zostawiamy wodę, która została nam z gotowania. Do warzyw dodajemy kulkę mięsa i wszystko razem blendujemy. Do tak przygotowanej zupki zaraz przed podaniem dodajemy kilka kropel oliwy z oliwek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Królik Pietruszka Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskosodowa Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować