Tarta z kaszanką, pieczarkami i cebulką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smakowita kaszanka zapieczona w kruchym cieście

  • 60 min

Składniki:

  • Kruche ciasto:
    200g mąki pszennej
    80g miękkiego masła
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    pół łyżeczki soli
    1 jajko

    Farsz:
    1kg kaszanki
    250g pieczarek
    4 cebule
    sól, pieprz
    olej

    natka pietruszki

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Tarty Kruche ciasto

Tarta z kaszanką, pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruche ciasto: Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 25 min. Następnie ciasto rozwałkować, wyłożyć nim dno i boki okrągłej formy o śr. 28cm, ciasto gęsto nakłuć widelcem i wstawić do rozgrzanego piekarnika w temp. 180°C na 15 min.

    Farsz:
    Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki. Na patelni rozgrzać olej, cebulę lekko zeszklić, dodać pieczarki, podsmażyć razem do odparowania wody, doprawić solą i pieprzem. Dodać kaszankę (bez skórki), chwilę razem podsmażyć. Farsz rozłożyć na cieście.

    Tartę piec w piekarniku w temp. 180°C przez 40 min. Podawać na ciepło, wierzch posypać natką pietruszki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Natka pietruszki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować