Kopiec z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na ciasto jajka utrzeć z cukrem. Nadal ucierając, dodać kolejno:
olej, proszek do pieczenia, tymianek i wszystkie przyprawy, mąkę kukurydzianą, mąkę pszenna,
2.Przygotowaną masę przełożyć do formy (42 x 24) wyścielonej papierem do pieczenia. Piec około 45 min (200 st. C). Wystudzić.
4.Maliny rozgnieść widelcem, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast wsypać suchą galaretkę - mieszać, aż proszek się rozpuści. Wystudzić. Następnie dodać jogurt i wymieszać.
5.Dołożyć wiórki kokosowe - ponownie wymieszać.
6.Lekko tężejącą masę przełożyć do wydrążonego w cieście wgłębienia. Od razu przekryć pokruszonym ciastem. Pozostawić w chłodnm miejscu do całkowitego stężenia masy.
Komentarze