Paszteciki z kapustą kiszoną pieczarkami w cieście francuskim

3 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Co roku takie paszteciki goszczą u mnie na świątecznym stole z filiżanką gorącego barszczyku oprószone kminkiem, tym razem użyłam ciasta francuskiego bo zapomniałam kupić drożdży. Ale i tak wyszły rewelacyjne w smaku i goście byli zachwyceni.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego XXL

    500 g kapusty kiszonej
    300 g pieczarek
    2 łyżki masła
    pieprz i sól

    Dodatkowo:
    jajko do smarowania
    kminek mielony
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Paszteciki z kapustą kiszoną pieczarkami w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • paszteciki 1. Pieczarki oczyścić a następnie pokroić w plastry, podsmażyć do miękkości na maśle. Do podsmażonych pieczarek dodać kapustę kiszoną odciśniętą z soku i chwilkę podsmażyć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na gotowe ciasto francuskie nałożyć połowę zimnego farszu i zwinąć w roladę. Kroić w niewielkie kostki i układać na papierze do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem.

Porady

Z podanej porcji wyszło 40 pasztecików z pieczarkami i kapustą kiszoną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować