Sandacz w ziarnach słonecznika na carpaccio z pomidorów

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Sandacz panierowany w ziarnach słonecznika na carpaccio z pomidorów, ze złocistymi placuszkami z kiszonej kapusty i sosem chimichurri

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - sandacz: 150 gramów
    - pomidory: 100 gramów
    - kapusta kiszona: 100 gramów
    - cebula: 100 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - boczek wędzony: 20 gramów
    - masło: 1 łyżka
    - mąka: 3 łyżki
    - cytryna: 0.5 sztuki
    - kminek: 1 szczypta
    SOS CHIMICHURRI:
    - pietruszka: 1 pęczek
    - olej: 100 mililitrów
    - ocet winny: 50 mililitrów
    - czosnek: 6 ząbków
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sandacz w ziarnach słonecznika na carpaccio z pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sandacza przyprawiamy solą ,pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny odstawiamy w chłodne miejsce na min 2 godziny.
  • 2. Sandacza panierujemy w ziarnach słonecznika i smażymy na oleju z dodatkiem masła.
  • 3. Kapustę kiszoną płuczemy, mieszamy z drobno pokrojoną cebulą i boczkiem, dodajemy jajko i mąkę. Doprawiamy solą pieprzem, kminkiem i smażymy mini placuszki.
  • 4. Sos:
    Wszystkie składniki miksujemy blenderem. Sandacza układamy na placuszkach z kapusty, podajemy z cienko pokrojonym pomidorem i polewamy sosem chimichurri.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Pestki Pomidor Sandacz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śródziemnomorska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować