REKLAMA
Krucha i dostojna słodka beza w połączeniu z orzeźwiającym kremem cytrynowym i galaretką ze świeżo wyciskanego soku z grejpfruta, całość smakuje wspaniale orzeźwiająco i choć sama beza jest jak dla mnie przeraźliwie słodka, to cały deser wcale taki nie jest, jedna z najlepszych bez którą udało mi się upiec, najlepszy deser na lato. Bezę najlepiej upiec dzień przed złożeniem, po udekorowaniu kremem i posypaniu galaretką, podawać od razu. Jednym słowem torcik idealny na wszelkie letnie uroczystości.
Delikatna beza przełożona bitą śmietaną, ze świeżymi owocami - według mnie obłędne połączenie :) Robię ją prawie na każdą okazję i jak dotąd nikt nie potrafił się jej oprzeć :)
Królowa świątecznego stołu. Śmietankowa z żurawinową frużeliną.
Ostatnio skomentowane
Domowa woda smakowa arbuzowo - cytrynowa