Helzel czyli wiejska pasztetowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    2 szklanki mąki pszennej
    2 posiekane cebulę
    Pół kg gotowanego mięsa drobiowego np z rosołu
    Kostka stopionej margaryny
    1 szklanka rosołu
    1,5 łyżeczki soli
    Pol łyżeczki pieprzu
    Cienkie jelita wieprzowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny Pasztet

Helzel czyli wiejska pasztetowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Zmielone mięso połączyć z posiekaną cebulą, mąką, przyprawami, mieszamy aż powstanie gładka masa. Masą napełniamy jelita, zawiązać sznurkiem i parzyć w temperaturze 80- 90 stopni około 20 minut. Nie gotujemy, ponieważ jelita popekaja.

Porady

Pasztetowa bardzo dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno np. Z sosem czosnkowym lub chrzanowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować