REKLAMA
Pasztecik drobiowy zrobiony w domu jest o niebo lepszy od tego sklepowego. W zakładach, przy mechanicznym oddzielaniu mięsa od kości niestety nie zawsze jest to dokładne. W domu, wiemy co wkładamy do garnka i pomijamy konserwanty. Polecam taką konserwę na wakacje, na długie żeglowanie bez zawijania do portów, albo dla urozmaicenia domowego jadłospisu.
Ten przepis to pomysł na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu. Taka forma wygląda bardzo elegancko i pysznie smakuje. Dodatkową zaletą jest fakt, że taki domowy pasztet przechowywany w chłodnej piwnicy lub lodówce przetrwa za sprawa aromatycznego masła, wg mnie kanapka z domowym chlebem i kiszonką, pasztetem to coś co umili nie tylko jesienną kolację.
Chrupiące bułeczki dla miłośników pasztecików. Do tego korniszon i pyszna przekąska gotowa!
Doskonały
Mój mały, kulinarny eksperyment, który okazał się sukcesem. Pyszny, aksamitny, a do tego jarski pasztet, który zachwyci nawet wybrednych smakoszy. Jest doskonały jako dodatek do chleba (zwłaszcza domowego), a ponadto można go jeść także na ciepło!Polecam wszystkim, którzy lubią nowe smaki.
Mięsne smarowidło idealne na kanapki. Pasta także świetnie nadaje się do faszerowania wytrawnych naleśników. Nietypowy i smaczny dodatek dla miłośników mięsnej strawy.
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna