Kotlety schabowe zapiekane z pasztetem

5 (171 ocen)

Ten pomysł na schabowe pochodzi z książki "143 przysmaki siostry Anastazji".

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    1 jajko
    1 łyżka mąki
    2 małe puszki pasztetu drobiowego
    2 - 3 łyżki drobno pokrojonej natki pietruszki
    10 dag sera żółtego
    bułka tarta
    olej do smażenia
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Schabowy Paszteciki Pasztet Ser

Kotlety schabowe zapiekane z pasztetem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety doprawić i rozbić na płat. Każdy kawałek obtoczyć w mące, w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć z obu stron. Ser pokroić w paseczki. Pasztet rozgrzać z 1 łyżką wody, dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Na blaszkę wyłożyć usmażone kotlety, na każdy nałożyć przygotowany pasztet i dekoracyjnie przybrać paskami sera żółtego. Zapiec przez chwilę w piekarniku.

Porady

Użyłam pasztetu ze zdjęcia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować