Torcik z chleba i pasztetu

5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Przystawka dla miłośników domowego pieczywa z pasztetem z aromatycznych pieczonych mięs. Taki wytrawny torcik, to spora atrakcja dla zaproszonych gości

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • do posypania:
    1/2 owoców granatu
    natka pietruszki

    4 łyżki domowego dżemu z żurawiny

    masa pasztetowa:
    300 g pieczonego mięsa, obranego od kości
    0,5 szklanki sosu z pieczenia
    0,5 szklanki warzyw z pieczenia mięsa

    1 mały okrągły bochenek chleba
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Torcik z chleba i pasztetu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Torcik z chleba i pasztetu 1. Chleb, który upiekłam dzień wcześniej okroiłam ze skórki i podzieliłam na 3 blaty
  • 2. Mięso, warzywa i sos z pieczenia przełożyłam do malaksera i zmiksowałam na gładką masę. Nie doprawiałam już innymi przyprawami, bo sos i mięso zawierały już dużo przypraw.
  • Torcik z chleba i pasztetu 3. Blat na wzór tradycyjnego tortu posmarowałam dżemem żurawinowym, następnie masą pasztetową. Docisnęłam następny blat i powtórzyłam czynność do wykończenia składników. Górę pasztetu obsypałam świeżym granatem i natką pietruszki.

Porady

W przepisie wykorzystałam domowy chleb wykonany na podstawie przepisu p. Joli :/przepis/chleb-pszenny-na-zakwasie-z-maki-pszennej-pelnoziarnistej-ze-slonecznikiem Domowy dżem żurawinowy wykonany z przepisu p. Renaty : /przepis/dzem-z-zurawiny-hodowlanej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

4.49 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pasta z asztetu

4.49 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pasta z pasztetu

adamonika Smaczna pasta na kanapki. 20 min

4.5 (149 ocen)

kot

To może cię zainteresować