REKLAMA
Propozycja śniadania lub przekąski na wesoło, nie tylko dla dzieci :). To także wspaniała propozycja dla osób, które nie potrafią przekonać się do prawdziwych owoców morza.Wesoły i pyszny krab, smakowite ośmiorniczki i pełnowartościowe "wodorosty" zachwycą wszystkich!
Pasztecik drobiowy zrobiony w domu jest o niebo lepszy od tego sklepowego. W zakładach, przy mechanicznym oddzielaniu mięsa od kości niestety nie zawsze jest to dokładne. W domu, wiemy co wkładamy do garnka i pomijamy konserwanty. Polecam taką konserwę na wakacje, na długie żeglowanie bez zawijania do portów, albo dla urozmaicenia domowego jadłospisu.
Smaczne pożywne smarowidło do chleba na chłodniejsze dni. Ulubiony smak z dzieciństwa.
Ten przepis to pomysł na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu. Taka forma wygląda bardzo elegancko i pysznie smakuje. Dodatkową zaletą jest fakt, że taki domowy pasztet przechowywany w chłodnej piwnicy lub lodówce przetrwa za sprawa aromatycznego masła, wg mnie kanapka z domowym chlebem i kiszonką, pasztetem to coś co umili nie tylko jesienną kolację.
Mój mały, kulinarny eksperyment, który okazał się sukcesem. Pyszny, aksamitny, a do tego jarski pasztet, który zachwyci nawet wybrednych smakoszy. Jest doskonały jako dodatek do chleba (zwłaszcza domowego), a ponadto można go jeść także na ciepło!Polecam wszystkim, którzy lubią nowe smaki.
Tak przygotowaną pastę możemy podać do pieczywa bądź nafaszerować nią jajka . Nigdy się nie nudzi , doskonale smakuje , z pewnością zadowoli domowników bądź gości :)
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna