REKLAMA
Twarogowe smarowidło z dodatkiem wędzonej ryby, jabłka i warzyw oraz aromatycznych ziół i charakternych przypraw. Pastę można serwować nie tylko jako dodatek na kanapki – świetnie sprawdzi się jako farsz do różnego rodzaju potraw.
Ciekawa formuła smalczyku, po który chętnie sięgamy przygotowując kanapki. Wersja z warzywami – cukinią i porem – oraz świeżym koperkiem i prażonymi orzechami, wzbogacona o charakterne przyprawy smakowe, na pewno znajdzie niejednego amatora.
Niebanalny w smaku, aromatyczny smalczyk z dodatkiem kolorowych warzyw i suszonej śliwki. Smarowidło „na bogato”, które warto spróbować.
Iście wegetariańskie danie.
Udka soczyste i aromatyczne dzięki paście Ajvar i dodatkowi tymianku oraz rozmarynu.
Świetny i smaczny pomysł na smarowidło do chleba. Oryginalna pasta jajeczna z czerwoną papryką, porem i wędzonym pasztetem, a do tego ciekawy dodatek - piegi z maku. Pasta charakternie doprawiona, z przyjemnym orientalnym aromatem.
Potrawa o przewrotnej nazwie, niebanalna i bardzo smaczna. Pożywna sałatka z gotowanych kurzych żołądków z dodatkiem warzyw, aromatycznych oliwek i prażonych orzechów. Doskonała na kanapki, a także jako nadzienie, np. do naleśników.
Marynata z czerwonej papryki z dodatkiem warzyw, w tym jarmużu i suszonych pomidorów. Sałatka wyrazista i charakterna w smaku.
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna