Sałatka z tuńczykiem, ryżem i orzechami

4.49 (165 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepyszna sałatka z tuńczykiem która również może posłużyć jako znakomita pasta na chleb. Jeśli dodamy do nie starty żółty ser i zapieczemy na chlebku otrzymamy wspaniała grzankę.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g brązowego ryżu
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    średnia czerwona cebulka
    1/2 szklanki orzechów włoskich
    1/4 szklanki żurawiny
    150g majonezu
    sól, pieprz
    opcjonalnie: 100g tartego żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Sałatka z tuńczykiem, ryżem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryz gotujemy w osolonej wodzie przez czas podany na opakowaniu. Odsączamy i studzimy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy. Cebule siekamy w drobna kostkę. Orzechy prażymy na suchej patelni i rozdrabniamy. Ryz, tuńczyka, cebule, orzechy i żurawinę łączymy w średniej miseczce. Dodajemy majonez i przyprawy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować