Przepyszna sałatka z tuńczykiem która również może posłużyć jako znakomita pasta na chleb. Jeśli dodamy do nie starty żółty ser i zapieczemy na chlebku otrzymamy wspaniała grzankę.
40 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
100g brązowego ryżu
puszka tuńczyka w sosie własnym
średnia czerwona cebulka
1/2 szklanki orzechów włoskich
1/4 szklanki żurawiny
150g majonezu
sól, pieprz
opcjonalnie: 100g tartego żółtego sera
Sałatka z tuńczykiem, ryżem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryz gotujemy w osolonej wodzie przez czas podany na opakowaniu. Odsączamy i studzimy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy. Cebule siekamy w drobna kostkę. Orzechy prażymy na suchej patelni i rozdrabniamy. Ryz, tuńczyka, cebule, orzechy i żurawinę łączymy w średniej miseczce. Dodajemy majonez i przyprawy do smaku.
Komentarze