Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

4.99 (174 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i aromatyczna pasta jajeczna z dodatkiem wędzonej yby jest doskonałym dodatkiem na śniadanie. Spokojnie można ją zaserwować na Wielkanocne śniadanie lub użyć do faszerowania jajek.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała wędzona makrela
    pęczek szczypiorku lub koperku
    4 ugotowane na twardo jajka
    2 małe ogórki kiszone
    3-4 łyżko majonezu winiary
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.99 (174 ocen)

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Z makreli bardzo dokładnie pozbywamy się ości. Przekładamy ją do miseczki i mocno rozduszamy widelcem. Można rybę bez ości równiez lekko zblendować.
    Ugotowane i obrane jajka ścieramy na tarce .
    Szczypiorek siekamy, a ogórki kiszone drobno kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce.
    Wszystkie składniki dokładnie łączymy, dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakuje po kilku godzinach.

Porady

Taka pastę można przechowywać w lodówce do 3 dni w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować