Jajka faszerowane pastą z łososia

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczne jajeczka wiejskie z pastą z łososia będą idealną przystawką na zbliżające się Święta Wielkanocne. Serdecznie polecam na Wielkanocne śniadanie.

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek wiejskich
    80 g pasty łososiowej ze szczypiorkiem
    pieprz kolorowy
    sól
    worek cukierniczy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane pastą z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekładamy do garna i gotujemy ok 10 minut.
  • 2. Jajka obieramy i przekrawamy na połowę. Żółtka z 4 jajek wyciągamy i przekładamy do miseczki, dodajemy pastę oraz całe jedno jajko, miksujemy przyprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy.
  • 3. Masę jajeczną przekładamy do worka cukierniczego, wyciskamy masę na połówki jajek.
  • jajka 4. Dowolnie dekorujemy. np świeżym tymiankiem.

Porady

Pastę kupiłam w biedronce z firmy ,, Salato,,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować