Tartinki z pastą z łososia

0 (0 ocen)

Kolorowe tartinki z łososiem i warzywami to świetna propozycja zdrowej i smacznej imprezowej przekąski.

Składniki:

  • 125g łososia wędzonego na ciepło
    2 małe ogórki konserwowe
    0,5 małej czerwonej cebuli
    2 jajka
    2 duże łyżki majonezu
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    pumpernikiel
    pomidorki koktajlowe
    kiełki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tartinki z pastą z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ogórki i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę.
  • 2. Jajka i łososia rozdrobnić widelcem, dodać ogórki i cebulę. Połączyć z majonezem i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Pastę nakładać na pokrojone pieczywo, ozdabiając każdą tartinkę cząstką pomidorka i kiełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować