Pasta łososiowa z chrzanem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna propozycja na śniadanie wielkanocne lub przekąska.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mięsa z wędzonych brzuszków łososia
    5 jaj ugotowanych na twardo
    6 serkow śmietankowych do chleba ( trójkąty)
    Pół pęczka szczypiorku
    Sól
    3 łyżeczki chrzanu
    Pieprz
    Pół łyżeczki mielonej ostrej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta z łososia

Pasta łososiowa z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Łososia, obrane że skorupki jaja ,serki i chrzan umieścić w wysokiej misce. Dokładnie blendujemy na gładko, doprawiamy solą , papryka i pieprzem . Na koniec dodajemy drobno posiekany szczypiorek.

Porady

Do pasty możemy dodać również posiekany koperek zamiast szczypiorku lub serki smakowe np. Ziołowe, czy paprykowe zamiast śmietankowego. Jeśli nie mamy łososia możemy to zastąpić tuńczykiem w oleju lub makrelą. Smak będzie trochę inny ale rownie pyszny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować